Знавці української мови

Знавці української мови

День української писемності та мови традиційно відзначили в ЗЗСО І-ІІІ ступенів №17 ВЦА міста Торецьк 9 листопада проведенням Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика.Мабуть, у нашій державі сьогодні немає жодного школяра, який би не знав, хто такий Петро Яцик.

Патріот України, який щиро вболівав за майбутнє народу, його мову, культуру, він віддав частинку своєї душі й чимало коштів для того, щоб переконати молоде покоління українців у тому, що українська мова - то наш найперший скарб, а знати її – і престижно, і морально необхідно. З кожним роком збільшується кількість учасників патріотичного мовного змагання.

Учні нашого закладу щорічно беруть участь у цьому конурсі.

І (шкільний) етап ХІХ Міжнародного конкурсу знавців української мови пройшов під девізом

…Вивчайте, любіть свою мову,

Як світлу Вітчизну любіть,

Як стягів красу малинову,

Як рідного слова блакить…

19 учасники мовного турніру змагалися за право виходу в ІІ (міський) етап конкурсу.

Найкращими знавцями української мови стали Рижкова Марія(4-А клас) Назарова Аліна(5-А клас), Макарченко Нікіта(8 клас), Снігаренко Анастасія(11 клас)

Будьмо гідними нащадками Петра Яцика, який говорив: «Щоб відродити українську мову, не треба замахуватися відразу на щось глобальне, можна почати з малого. Наприклад, із конкурсу української мови. Нехай діти позмагаються на краще її знання… І чим більше дітей ми долучимо, тим певніше, що молода Україна говоритиме рідною мовою, шануватиме її, уважатиме престижною».

Шевченко К.С., учитель української мови ЗЗСО №17

/Files/images/01022018/znavts/IMG-1dde34d91edc859217d92f761d16e8df-V.jpg /Files/images/01022018/znavts/IMG-4a465d2beacc6aee8e85ab5e26ee945d-V.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 298

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.